Coolblue

We zijn blij met de samenwerking met Coolblue.

Dankzij de samenwerking op het gebied van de retourgoederen krijgen wij met regelmaat de overgebleven retour laptops. Bij veel bedrijven zouden deze laptops de vernietiging ingaan. Nu mogen wij deze beoordelen en indien nodig repareren, zodat we deze vervolgens kunnen aanbieden aan bijvoorbeeld Leergeld Nederland. Hoe mooi is het dat er daardoor zo’n 45% van deze retour laptops alsnog ingezet kan worden voor kinderen die anders geen laptop voor school kunnen krijgen.

Iedereen wint.

Coolblue gaat verantwoord om met de maatschappij en geeft meer apparaten een tweede kans. Copiatek kan haar medewerkers van werk voorzien, Leergeld heeft mooie laptops voor hun doelgroep. En uiteindelijk maken we gezamenlijk heel veel kinderen blij. Deze kinderen krijgen betere kansen en kunnen beter meedoen met hun klasgenoten. En wie weet komen ze na hun opleiding wel bij 1 van ons solliciteren.


Investering in personeel

Copiatek verkoopt een deel van de laptops ook commercieel. Dit zijn onder andere de gaming laptops en andere high end laptops. De opbrengsten hiervan gaan rechtstreeks het bedrijf in. Hierdoor hebben we inmiddels 2 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan kunnen geven. Een magazijnbeheerder voor 20 uur per week en de chauffeur voor 40 uur per week.

Wij zijn erg blij met deze vorm van samenwerking, waarbij niet alleen de betrokken partners maar ook derde partijen bij zijn gebaat.