Afgeschreven Computers recyclen

Computers en andere gerelateerde hardware recyclen

Copiatek zet zich in voor het initiatief van recycling of hergebruik van uw afgeschreven computer apparatuur. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier. Wij streven er naar om 98% van de grondstoffen terug te winnen. Hierdoor blijven grondstoffen, zoals kunststoffen en edelmetalen behouden. Het recyclen doen we niet zelf, dit laten we over aan specialisten op het gebied van Urban Mining zoals Umicore.

Wel staan we vooraan aan de recycle ketting:

Recycling levert een positieve bijdrage aan natuur en milieu. Grondstoffen worden snel schaars en hebben een meerwaarde. Het opzetten van een duurzaam grondstoffenbeleid verdient uw aandacht, want inmiddels liggen meer schaarse grondstoffen boven de aarde dan in de aarde.

Wij halen uw gebruikte IT apparatuur – na afspraak – bij u op. Naast pc’s kunt u printers, kopieermachines, kabels, servers, routers en switches inleveren.
Wij kunnen de gehele dataruimte bij u ophalen en verantwoord recyclen.

Duurzaam en maatschappelijk betrokken

Copiatek slaat een brug tussen bedrijven die gebruikte en/of afgeschreven apparatuur willen afstaan en mensen die met deze – nog goed werkende – apparatuur geholpen kunnen worden. Doneer uw afgeschreven apparatuur aan ons en steun daarmee onze projecten! U doet toch ook mee? Neem dan contact op met onze account manager Jan Groot via 06 - 312 965 32 of bel naar het kantoor 070 2136312.
Gooi uw IT spullen niet zomaar weg en geef het aan niemand mee als u niet weet wat er met de IT spullen wordt gedaan. In Afrika ligt al genoeg afval uit Het Rijke Westen.

Groeiend e-waste


Jaarlijks wordt 20 miljoen ton weggegooid, in 2014 al 42 miljoen ton
E-waste zal met 500% toenemen tussen 2007 en 2020, bij mobiele telefoons is dit zelfs 1800% (UNEP)
Slechts 25% E-waste wordt gerecycled, waarvan 70 – 80% in Azië & Afrika (UNEP)
Gezondheidsrisico's van recycling in Azie en Afrika
Recycling gebeurt via niet gecontroleerde processen door het verbranden van materialen in achtertuinen
Gezondheidsproblemen van E-waste recycling door kinderen zijn kanker, huidziektes en groei stoornissen (WHO)
 
In 2014 is er wereldwijd een recordhoeveelheid aan wasmachines, smartphones en ander elektronisch afval weggegooid. Volgens onderzoekers van de Verenigde Naties gaat het om bijna 42 miljoen ton. Dat komt neer op een rij van 23.000 kilometer aan vrachtwagens gevuld met afval. Minder dan eenzesde van het afval wordt op de juiste manier gerecycled. De onderzoekers wijzen op de risico's voor het milieu, aangezien elektronische apparaten vaak gevaarlijke stoffen bevatten.

Nederland


Nederlanders gooien relatief veel weg. Per inwoner gaat het om 23,4 kilogram. Daarmee staat Nederland op een zesde plaats. Ter vergelijking, een Afrikaan heeft jaarlijks gemiddeld 1,7 kilogram aan elektronisch afval.

Elektronisch afval per inwoner

1. Noorwegen 28,4 kg
2. Zwitserland 26,3 kg
3. IJsland 26,1 kg
4. Denemarken 24,0 kg
5. Groot-Brittannië 23,5 kg
6. Nederland 23,4 kg
7. Zweden 22,3 kg
8. Frankrijk 22,2 kg
9. Verenigde Staten 22,1 kg
10. Oostenrijk 22,1 kg

 

 

bron: ANP

Copiatek is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org